Home Life

Throwblack Thursday: donkere boybands uit de ’90’s!

28 mei 2015

En daar is ‘ie weer: De Throwblack Thursday! Zoals je weet ben ik een ‘child of the nineties’ en gek op die muziek en sfeer van toen. In die tijd was ik gek van de boy and girlbands, zoals de Spice Girls en the Backstreet Boys (*Nick Carter crush*). In die tijd waren er ook ongeloofelijk veel donkere boybands. In deze post laat ik je mijn favoriete donkere boybands (met de foutste danspasjes) uit de jaren ’90 zien!

Boyz II Men

Ik geef het direct toe, Boyz II Men kun je zeker niet degraderen tot een simpele boyband, daar hebben ze te veel voor bereikt en waren ze muzikaal te sterk voor. Maar in the end was het een formatie van boys in een band, dus vandaar boyband. Hoe dan ook, hun muziek is wat mij betreft tijdloos en nog steeds kan ik enorm genieten van hun cd’s en wegzwijmelen bij de heerlijke songs van the boys from Philly. Ik kan nog steeds een enorme brok in mijn keel krijgen bij hun liedjes, zoals “Water runs dry”, “4 seasons of loneliness”.  Al hun videoclips bevatten vaak een herkenbaar detail: de in de wind wapperende outfits.

Damage

Die clip!! Die leren jassen! Die jongens aan touwen! Alle elementen voor een foute clip zitten in de clip van “Love II love”. Dit was trouwens de eerste keer dat het me opviel dat Britse bands vaak een Amerikaans accent opzetten als ze een lied maakten. Na de hit “Love II Love”, had Damage nog een bescheiden hitje met het veel mooiere nummer ‘Forever’, en de cover ‘Wonderful tonight’.

Jodeci

Natuurlijk hoort mijn high school crush boyband Jodeci ook in dit lijstje. Zoals ik al eerder schreef in deze Throwblack Thursday over Sylvana’s Soul was Jodeci goed voor heel wat zwijmeluurtjes! De twee talentvolle broers Kci en Jojo gingen na deze boyband solo verder en van Mister Delvin en Devante hoorden we niet veel meer. De herinneringen aan deze fantastische boyband blijven natuurlijk altijd bestaan. Love Jodeci 4 life!!

MN8

Deze Britse boyband was in ons land een ware one hit wonder met hun lied: “I got a little something for you”. De clip die je hierboven kunt zien is zoo jaren negentig met nepvlechten a la Taj van 3T, blote basten gehuld in leren giletjes en Timberlands. Toen ik de clip weer zag, moest ik zo hard lachen, wat een clichés zeg!! Toch vond ik dit echt een hele leuke boyband, nu vind ik de ietwat erotisch getinte clip vooral erg fout.

Blackstreet

Teddy Riley was de voorman van deze boyband die ontzettend populair werd met het lied ‘No Diggity’. Ik weet nog dat alles aan deze hit klopte, van de pasjes tot de tuinbroeken, de beat en de teksten, echt een heerlijk nummer! De hele dag zat dat: ‘He-yo heyo heyo’ in mijn hoofd, zo aanstekelijk. Helaas gingen de boys na een fikse ruzie uit elkaar, maar laatst zag ik dat ze een keer in Amsterdam een reünie concert hebben gegeven, dus de ruzie zal inmiddels zijn bijgelegd.

Az Yet


Oh wat vond ik dit een stel lieverds bijelkaar, vooral die jongen die een beetje sliste (*weak in the knees voor slissende mannen*). Tot ik goed luisterde naar de tekst van hun liedje ‘Last night’. Het liedje had echter zulke dubbelzinnige en ronduit vulgaire teksten dat ik het niet meer hardop durfde te zingen. Hun daarop volgende hit ‘Hard to Say I’m Sorry’ was echter prima meezing materiaal 🙂 De clip, zie hierboven, is hilarisch en zooo jaren ’90!!

Wat was jouw favoriete donkere boyband uit de jaren ’90?

Lees hier alle andere Throwblack Thursdays!!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

2 Comments

 • Reply Josan 28 mei 2015 at 5:20 PM

  Sommige zijn fout maar o zo goud

  • Reply TGSBB 28 mei 2015 at 6:06 PM

   Echt he!! Zo leuk om die clips weer te zien! 🙂

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.