Home Lifestyle

Throwblack Thursday: Nederlandse R&B uit de jaren ’90

8 mei 2014

Het is weer tijd voor een gloednieuwe Throwblack Thursday! Vandaag staat in het teken van muziek, de Nederlandse R&B hits uit de jaren ’90. Ken jij DJ Madman, Nasty of Arnhemsgewijs nog?? Dit waren toen echt hits die ik van begin tot einde mee kon zingen. Voer voor klassenavonden of schoolfeestjes en als ik deze hits hoor, word ik weer even terug in de tijd geworpen.

Arnhemsgewijs- Je hebt me gebruikt

Samen met mijn nichtje uit Dordrecht luisterde ik hele dagen naar de liedjes van Arnhemsgewijs. Ik vond ze echt te gek! Een aantal dingen begreep ik niet, bijvoorbeeld dat ze “je hebt me gebruik” zongen, in plaats van gebruikT. Ook, de taalfout “deze schatje kan ik niet laten gaan” snapte ik destijds niet. Achteraf snap ik de opzettelijke de-leven-achtige taal van het lied. Door de prachtige stem van Lloyd de Meza voelde ik echt de pijn van een man die werd ‘gebruik’. Absoluut bonte avond materiaal.

Dignity- Talk to me

Zoooo Sylvana’s Soul dit nummer! Drie beeldschone dames met prachtige stemmen vormden het meidentrio Dignity. Ik kan mij heugen dat ik met mijn vader naar de Free record shop ging en hij (zoals altijd) naar soul cd’s ging kijken en ik de single van dit liedje vond. Na lang smeken kocht mijn vader hem voor me! Ik was superhappy en heb dit singletje helemaal grijs gedraaid.

DJ Madman- Meisje, je bent zo lelijk als de nacht

Een oneerbiedig maar populair bubbling nummer uit 1997 van DJ Madman. Ik weet nog dat ik echt dacht, wat is dit voor een man? Als ik die clip terugkijk verbaas ik me ook over de mode van toen…seriously een zilveren gympakje als uitgaansoutfit? Hij veinsde het Surinaamse accent ook heel erg in dit liedje, want in werkelijkheid had hij een zachte G.

Romeo- I’m coming home

Oh wat was Romeo onwijs goed!! Zulke mooie muziek en die clip vond ik echt te gek. Waarom ze zijn gestopt snap ik tot op de dag van vandaag niet. Ook dit liedje kon ik helemaal van voor naar achteren meezingen. Memories!!

Ross&Iba- Wassenaar

Dit duo had een enorme hit met het lied ‘Wassenaar’. Ik weet nog dat mijn zus dit liedje zong en dat ik dit lied meteen op single wilde hebben. Ook de clip is heel erg leuk om nog eens te zien. Laatst zag ik Ross & Iba nog optreden op een event en ze leken geen dag ouder te zijn geworden!

 KeShaw- In the Kitchen

Als je deze kent, was je echt een die hard R&B fan, want dit is een vrij onbekende. Wederom een Jodeci achtige clip, met een vrij herkenbare sound.

Nasty-Een moment zonder jou

De vrouwenrap was helemaal in back in the nineties en Nasty was een van de beste rapsters vond ik. Ik lag trouwens helemaal dubbel toen ik in de comments op deze clip zag dat iemand dacht dat ze zong: “Im a man zonder jou.” HAHAHA!!

Eervolle vermelding voor:
Ebon-E – On My Way, DeAnte- We don’t live to long, VIP All Stars-Mamacita, Sat-R-Day- Steelo, O die 3-jongens, Replay- Ala Dey

WELKE NEDERLANDSE R&B UIT DE JAREN ’90 HIT IS JOUW FAVORIET?

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

2 Comments

  • Reply BlackEmpress 8 mei 2014 at 8:20 PM

    Wauw deze heb ik echt lang niet gehoord! Ik heb genoeg favo liedjes van die tijd… Teveel om op te noemen. In elk geval van de artiesten Jodeci, Aaliyah, 2pac, Missy Elliot enz. waren wel de favorieten.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.