Beauty Haar Home Lifestyle

Throwblack Thursday: POSNER Bergamot haarvet

6 maart 2014

Deze week een Throwblack Thursday die ik zelf veel gebruikte toen ik jonger was. Wederom een Throwblack waarbij ik me afvraag waarom ik geen alternatief gebruikte? Deze herkenbare blauwe pommade heeft jarenlang dienst gedaan als haarvet. Het maakt mijn toentertijd gerelaxede haar weliswaar glanzend en zacht, maar had ook een andere nare bijwerking.. Lees snel verder welke dit was!

posner bergamotOh…wat was de Posner Bergamot pot een onmisbaar item voor mensen met gerelaxed haar. Je had ook andere producten, maar dit gebruikten bijna al mijn vriendinnen (en familie). Ik kwam voor het eerst in contact met de Posner toen mijn moeder ermee aan kwam zetten. Zij kende Posner uit Suriname, waar het niet alleen door mensen met gerelaxed haar werd gebruikt maar ook door professionele kappers. Dat moest wel  goed zijn, dacht zij. Dus lieten wij ons haar ook relaxen en invetten met het Posner haarvet. Oorspronkelijk was Posner ook bedoeld voor gerelaxed haar om het glad te houden als het haar in aanraking kwam met water, zoals je hier beneden in de advertentie kunt zien.

Posner reclame oud

Bron foto

Ik heb dit blauwe goedje altijd gewantrouwd, het rook geweldig lekker maar zag er zooo chemisch uit. Net smurfenslijm, maar dan plakkeriger! Mijn afkeer van dit product begon toen ik merkte dat Posner mijn haar inderdaad mooi liet glanzen, maar ook veel vuil aantrok. Soms jeukte mijn hoofdhuid ontzettend! En niet alleen mijn hoofdhuid jeukte, ook op mijn voorhoofd ontstonden kleine jeukende pukkeltjes door het Posner haarvet. Mijn toch al gevoelige huid kon het populaire haarvet maar moeilijk verwerken en zo raakten mijn jonge poriën verstopt.

De allerergste ervaring OOIT had ik toen ik een keer nadat ik mijn haar had ingevet met Posner in mijn oog wreef. Mijn oog raakte er dusdanig ontstoken van dat ik zo auditie kon doen voor de klokkenluider van Notre Dame. Mijn oog werd vreselijk dik en opgezwollen. Later kwam ik erachter dat Posner er niet alleen chemisch uitziet maar ook chemisch was. Behalve Bergamot-olie zaten er veel chemische ingrediënten in zoals petroleum, waarvan later bekend werd dat het je haar juist uitdroogt! Ik stopte direct met het gebruik van Posner en ging over op een ander natuurlijker haarvet.

Onder de mensen om mij heen bleef Posner een populair middel om je haar te laten glanzen en je hoofdhuid te voeden. Toch snap ik achteraf niet dat dit zo lang populair is geweest. De mensen die Posner gebruikten kon je aan 3 dingen herkennen: je kon ze van verre ruiken (ze roken naar Bergamot olie), de kraag van hun jas was vaak vies én hun voorhoofd glom als een biljartbal.

Laatst rook ik de geur van Posner bij iemand en toen werd ik spontaan misselijk. Slechte ervaringen gaat blijkbaar nooit uit het geheugen! Welke ervaring heb jij met Posner Bergamot? Werkte het goed voor jouw haar?

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.