Home Travel Travel lifestyle

Travel Musthaves voor in de handbagage

2 oktober 2012

Wanneer ik op reis ga, krijg ik vaak de vraag wat ik nu weer voor artikelen ik nu weer heb meegesleept??! Maar deze meid is op vele reisdisasters voorbereid! Ik kom graag stressvrij, schoon en uitgerust op plaats van bestemming aan. Behalve de gebruikelijke artikelen, zoals tijdschriften of een I-pod neem ik een aparte lijst met artikelen mee die elke reizende vrouw zou moeten meenemen en in deze post leg ik uit waarom. 

1.Slaapmasker

Ik heb moeite met inslapen in het vliegtuig en ik heb gemerkt dat ik met een slaapmasker veel sneller in slaap val. Hier geldt wel, investeer in kwaliteit en let erop dat je er eentje koopt die een schotje tussen de ogen heeft. Ik heb een dikke satijnen van Samsonite.

2. Bobble waterfles met filter

Een petfles (met ingebouwd waterfilter) is een uitkomst in het vliegtuig waar de lucht vaak droog is en je veel water moet drinken. In het vliegtuig sla ik frisdranken af en vraag ik of de stewardessen mijn lege flesje willen vullen met water. Ook op plaats van bestemming is deze Bobble-waterfles met filter erg handig, je kunt zo water uit de kraan drinken. Budget-slim en gezond!

3. Sarong

In ontelbare situaties is mijn sarong een lifesaver geweest; als ik het koud had in het vliegtuig, fungeerde hij als deken, als ik op de bonnefooi een strandje wilde bezoeken, fungeerde hij als strandlaken…en ga zo maar door. Onmisbaar in elke handbagage.

4. Natte doekjes

Dit is een voor de hand liggende keuze. Ik gebruik bijvoorbeeld deze als ik mijn handen of gezicht wil schoonmaken. Mijn favorieten koop ik bij Tiger in Utrecht, in een minipakket met tien stuks.

 

 

5. Goedkope slofjes

Meestal stap ik op hakken het vliegtuig in, maar eenmaal in het vliegtuig verruil ik mijn hakken voor mijn heerlijk zittende warme slofjes. Ook op de plaats van bestemming geeft het mij een huiselijk gevoel als ik op sloffen loop. Koop wel goedkope sloffen, zodat je ze na de reis lekker weg kunt gooien.

6. OPBLAASBAAR KUSSENTJE

Ik gebruik dit als nekkussen in het vliegtuig, maar ook als kussen als ik op het strand lig of als de kussens in een hotel tegenvallen. Tot slot is zo’n kussen ook prima te gebruiken als hoofdsteun in bad. Hier geldt ook weer: investeer in kwaliteit. Dat gaat niet alleen langer mee maar zit ook veel lekkerder.

 7. ZIPLOCK ZAKJES

Een uitvinding voor mogelijk lekkende beauty producten in je handbagage, maar ook om je fototoestel/telefoon/sieraden in op te bergen als je naar het strand gaat. Hiermee voorkom je dat het apparaat het ineens niet meer doet doordat er zand/water/vuil in is gaan zitten.

8. PROEFMONSTERS

Als ik mijn beautyproducten koop, vraag ik altijd of ze het product ook in een proefmonstervariant hebben. Ik neem dan een aantal proefmonsters mee, voor op vakantie zodat je niet hoeft te sjouwen met hele flessen/potten. Is dit er niet? Haal dan bij de Hema een aantal reisflesjes (onder de 100ml) en neem die in je handbagage mee, zodat jouw huid ook tijdens de vlucht gemoisturized blijft.

9. KIWI’S

Dit is misschien het raarste product op mijn lijst, maar ik merk dat als ik langer dan vier uur vlieg  ik extra vitamines nodig heb. Daarom neem ik altijd twee kiwi’s mee voor de instant Vitamine C.

10. MINI TANDENBORSTEL

Als ik in een hotel slaap, ligt er vaak een setje met producten die heel handig zijn, waaronder de minitandenborstel met mini tandpasta. Ideaal voor eenmalig gebruik als je bijna gaat landen (of wanneer je gaat ontbijten bij een lange vlucht). Want trust me…niemand wil landen met een dood vogeltje in de mond.

 WELKE PRODUCTEN NEEM JIJ ALTIJD MEE IN JOUW HANDBAGAGE?

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.