Food Home Lifestyle

TROTS!! TGSBB staat in UN BUKU, Surinaams kookboek met familie recepten

15 oktober 2015

Een van de meest bezochte posts is deze Surinaamse pom van mijn oma. Via deze post werd ik ook benaderd door Eveline die een boek wilde maken over Surinaamse familierecepten en verhalen, genaamd Un Buku. Of ik, mijn moeder, mijn oma en Ella eraan mee wilde werken? Wat een eer!! Het geweldige resultaat zie je in deze post. En het mooiste is: jij kan Un Buku winnen!!!

ons hoofdstuk un buku

Ella was pas een paar maandjes oud toen we besloten met z’n vieren op de foto te gaan. Het was een ontzettend bijzondere dag: vier generaties op een rij; mijn oma, mijn moeder, ik en Ella. Ik krijg er nog een brok in mijn keel van als ik eraan denk. Vooral omdat het niet lang daarna niet zo goed ging met mijn oma. Maar die dag genoten we en vertelde we over onze familie, hoe mijn oma, moeder en ik zijn opgegroeid en opgevoed en hoe ik Ella wil opvoeden.

Surinaams kookboek Un Buku

onze familie tori un buku

In totaal zijn er 10 families geïnterviewd. Elke geïnterviewde familie uit het boek vertelde hun ‘famiri tori’ en over de favoriete gerechten die zij hadden. Zo lees je hierboven een stukje over mijn familie en waar we vandaan komen. Mocht je benieuwd zijn naar hoe baby Ella eruit ziet, dan kun je doorbladeren naar pagina 118, waar onze foto’s staan.

ons hoofdstuk un buku 2

Ook de familie van de bekende make-up artist Clayton Leslie staat erin!! Allemaal natuurlijk prachtig opgemaakt door Clayton.

clayton leslie familie un buku

Je vindt er typische Surinaams-creoolse keuken, maar ook Hindoestaanse of Chinese recepten. Ik moet wel zeggen dat niet alle foto’s matchen met de recepten zoals wij ze kennen, maar goed. Un Buku is trouwens de Surinaamse opvolger van  Boekoe Bangsa en Boekoe Kita (Indonesische versie).

familie boston

Het is erg leuk om de familie verhalen te lezen en daarbij de recepten te zien. Zo zie je dat elke familie een favoriet gerecht heeft. Bij ons is dat normaal de pom, maar die was al bij een andere familie gekozen.

Un buku is een prachtig boek geworden, een feest voor het oog en een mooi cadeau voor wie van de Surinaamse keuken houdt. Het boek is gemaakt door Eveline Stoel, Mirjam Rijst, Harold Pereira (geweldige fotograaf!), Martien Holtzappel en Nawal Batoun. Het is online te koop en in de boekenhandel voor €34,99.

WINACTIE UN BUKU

En het superleuke nieuws is: Omdat ik erin sta mag ik 1 boek weggeven van de uitgever!!

Hoe doe je mee? Heel simpel: meld je aan voor de gloednieuwe TGSBB NEWS-letter!! Hiermee ontvang je de leukste nieuws en updates over TGSBB en zie je de winacties en aanbiedingen als eerste!

Ook krijg jij als dan eerste te horen wanneer de eerste TGSBB Kookworkshop (JAAA DIT IS EEN SCOOP) plaatsvindt en hoe je je kunt inschrijven hiervoor. Meer details volgen snel, dus houd de site in de gaten!! Maar ben je nu al geïnteresseerd in een Surinaamse kookworkshop, schrijf je dan alvast in!

Je kunt je  via deze link in voor de nieuwsbrief inschrijven!

Op 1 november maak ik de winnaar bekend die het boek thuisgestuurd krijgt. LET OP: Je kunt alleen meedoen als je je hebt ingeschreven voor de nieuwsbrief en ik daarna jouw adres ontvang zodat ik het boek kan opsturen.

SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE TGSBB NEWS-Letter! (LET OP: na aanmelding moet je je e-mailadres bevestigen. Pas dan sta je ingeschreven!)

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

6 Comments

 • Reply Gwendelien 15 oktober 2015 at 6:34 PM

  Wat leuk! Ik ga een kansje wagen 🙂

  • Reply TGSBB 15 oktober 2015 at 6:44 PM

   Leuk Gwen!!!! het is een mooi boek!!

 • Reply Angela 16 oktober 2015 at 6:04 PM

  Dat lijkt mij een leuke ervaring. Mooi hoor 4 generaties op 1 moment vereeuwigd 🙂 Heel bijzonder! Ik ben erg benieuwd naar dit boek en zou hem graag willen winnen ????

 • Reply Patricia 16 oktober 2015 at 6:53 PM

  Prachtig boek. Heb het vorige week van Novib ontvangen en kan er geen genoeg van krijgen. Heel mooi!

  • Reply TGSBB 16 oktober 2015 at 7:18 PM

   Leuk he?! En ook zo mooi vormgegeven!

 • Reply Tewa van ThisGirlsBlackBook.nl geeft Surinaamse kook workshops - MyBlackHairMyBlackHair 4 november 2015 at 1:47 PM

  […] vernieuwend jasje stoppen? Blogger Tewa van Thisgirlsblackbook.nl mocht kort geleden meewerken aan Un Buku, een Surinaams kookboek. Haar bijdrage inspireerde haar om Surinaamse kookworkshops te verzorgen. […]

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.