Beauty Haar Home Make up

UPDATE: webshops waar je producten voor kroeshaar kunt kopen!

9 oktober 2016

Twee jaar geleden was er plotseling een enorme groei van webshops voor de bewuste naturalista. Het was fantastisch dat je ineens online je producten kon kopen. Helaas zijn er een flink aantal van deze shops ook weer offline/dicht gegaan. In deze update laat ik je zien waar je nog steeds kroeshaar producten online kunt kopen en welke nieuwe webshops er zijn geopend.

Oh wat was het toch een heerlijk gevoel; ineens kon je die producten die Amerikaanse Youtubers gebruikten ook in Nederland kopen! Shea Moisture, Giovanni, Anita Grant waren ineens ook bij mij in de badkamer. Weliswaar tegen andere prijzen dan wanneer je ze in Amerika zou kopen, maar dat had volgens mij vooral te maken met de hoge invoerkosten.

Duurder dan bij de toko

Ik denk dat veel mensen zich niet realiseren dat de producten in zulke webshops duurder zijn dan in de toko omdat deze webshops kleine (vaak black owned) webshops zijn die hoge invoerkosten betalen voor Amerikaanse producten. Toko’s kopen deze producten veel vaker in grote partijen, waardoor ze betere kortingen kunnen bedingen en daardoor minder geld kunnen vragen aan hun klant. Met dit in mind, gaan we hopelijk massaal de webshops supporten die er nog wel zijn, zodat die wel online kunnen blijven.

Opgeheven Webshops

Helaas, deze shops bestaan niet meer en/of de website werkt niet meer:

Naturalblackhair: Naar mijn mening een van de beste Nederlandse natural hair webshops, omdat de site overzichtelijk was, supersnel leverde en ook degelijk producten bood die je in Nederland niet kon vinden, zoals the Natural Hair Steamer.

Natural Black Hair_Logo_finished(large_transparant)V2_newfont kopie

Oh my hair: De fantastische webshop van de zusjes van Myblackhair die o.a. Aubrey Organics verkocht, een van mijn favoriete conditioners ooit. In dit report lees je waarom ik er zo lyrisch over was.

Otro Cara: De webshop van Otro Cara werd in 2013 opgezet door Rachella Martina en bood uitsluitend natuurlijke haarproducten aan.

doeli webshop

Doeli: In 2009 startte deze webshop vanwege het geringe aanbod aan natural hair producten. Doeli was een van de eerste webshops die ik kende die producten verkocht zoals Afroveda, Curls, Curly Hair Solution,Kinky Curly, MyHoneyChild, Uncle Funky’s Daughter tegen goede prijzen. Helaas is de shop offline.

Shimai: Ook een van mijn favoriete webshops die gericht was op de donkere huid en kroeshaar. Wat ik fantastisch vond was dat zij ecologische haarproducten verkochten die niet alleen fijn voor je haar maar ook voor het milieu waren. Mijn favoriete Rhassoul Cubes van Anita Grant werden hier verkocht. De producten waren redelijk geprijsd en bij de levering kreeg je vaak nog een leuk extraatje. Gelukkig hebben de eigenaars nog wel Shizo, een webshop met organic huid, haar- en bodyproducten.

Deze webshops bestaan nog: 

antipodes-shizo

Shizo: Zoals eerder gezegd, de eigenaren van Shimai zijn gestopt met de webshop die zich alleen richtte op de donkere huid en kroeshaar, maar hebben nog wel deze fantastische webshop met luxe organic producten waar ik héél hebberig van word. Ze verkopen nog steeds goede producten van merken als Pacifica en Madara, maar nu ook heerlijke producten van chique niche merken zoals Grown Alchemist en Antipodes.

Curly Stuff:  Curly stuff verkoopt allerlei producten voor krullend haar. Merken als Root2Tip, Giovanni en mijn favoriete merk KeraCare. Een minpuntje aan deze site is dat je niet de volledige ingrediëntenlijst van producten kunt vinden en dat vind ik zelf nogal onhandig, vooral omdat ik allergisch ben voor soja olie en dat niet van te voren kan checken. Je kunt uiteraard contact opnemen met hun klantenservice voor vragen over de producten. Een pluspuntje zijn de snelle bezorging en de lage verzendkosten (€2,99 vanaf €20)!

Natural Fresh Hair: Naast de fysieke winkel in de Kinkerstraat, heeft natural fresh hair ook een webshop waar je de producten kunt bestellen. Ik vind het niet de meest overzichtelijke site, dus mocht je wat willen kopen dan zou ik eerder naar de winkel gaan.

Sheado: Dominique Snip en haar producten are still going strong. Inmiddels heeft deze dame een imperium opgebouwd met diverse Sheado haarsalons en zelfs een opleiding voor kroeshaar kappers! Haar producten zijn in haar winkels, kapsalons en bij diverse andere verkooppunten te koop.

She Sells: Ook still going strong is de webwinkel van She Sells, je kunt er nog steeds kroeshaarproducten kopen en make-up voor de donkere huid. Gisele staat trouwens vaker weleens op events, zodat je daar de producten kunt testen en ruiken.

natural-labs-kroeshaar-webshop

Natural Labs: Nog een nieuwe webshop die ik persoonlijk uniek vind omdat ze merken verkopen die ik zelf niet zo vaak heb gezien, zoals Hydratherma Naturals en Coco Amo.

Met deze update weten jullie in ieder geval nu waar je nog producten kunt bestellen voor kroeshaar en krullen. Have fun shopping!!


Heb je al kennis gemaakt met onze nieuwe foodblog Thisgirlcancook met Surinaamse en wereldse recepten? Klik op de foto voor de site: tgcc banner

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

2 Comments

 • Reply Gretchen 27 februari 2017 at 11:54 PM

  Heel blij met deze update! Ik heb mijn twee vaste webshopadressen twee jaar terug zien sneuvelen, dus moest ik helaas op en neer reizen vanuit Tilburg. Nu heb ik toch nog dankzij deze blogpost een back-up! Dankjewel!

  • Reply TGSBB 1 maart 2017 at 3:44 PM

   Graag gedaan!!!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.