Beauty Haar Home Lifestyle Mommy

UPDATE: verkooppunt gevonden voor Black Hair Barbies!

7 oktober 2013

Een weekje geleden plaatste ik deze post over 10 donkere barbiepoppen met black hair. De response was overweldigend! Veel mensen wilden weten waar je zulke Barbies kon kopen. En toen ik deze link van mijn zusje kreeg van een webwinkel die donkere Barbies met black hair verkoopt én internationaal verscheept, moest ik dit natuurlijk delen!

natural hair dolls

Grappig genoeg komen een aantal van de poppen die ik in de vorige post plaatste van deze webwinkel: natural girls united. Eigenares Karen Byrd verkoopt er verschillende etnische poppen met black hair. Zij is hiermee gestart omdat ze wilde dat donkere meisjes hun eigen schoonheid zouden herkennen in de poppen die ze krijgen. Zoals ik al aangaf in de vorige post over Barbies, herkende ik mijzelf ook niet in de blonde Barbies, en heeft dat al wel vroeg iets getriggerd over het wensen van lang en steil haar.

Donkere barbiepoppen

karen byrdEigenaresse Karen Byrd vertelt:
“Ik kon me nog goed herinneren dat ik als jong meisje het fantastisch vond om met mijn poppen te spelen…zeker met mijn Barbie poppen. Ik vond de poppen prachtig, maar had al wel gauw door dat ze totaal niet op mij leken. Hun gezichten leken niet op die van mij, en hun haar al helemaal niet! Al op jonge leeftijd beïnvloedden deze Barbies mijn kijk op schoonheid.”

Natural Girls United

Karen vond het tijd voor een positieve verandering in de donkere gemeenschap en richtte project ‘Natural Girls United’ op. Dit werd al gauw een echte onderneming waar ze alle soorten poppen besloot te verkopen, van licht naar donkere huidskleuren met verschillende haarstylen. Ze wil met de verkoop van deze donkere poppen een positievere draai geven aan etnische schoonheid. Ook vindt zij dat het ontbreken van poppen die op donkere meisjes lijken, kan leiden tot een gebrek aan zelfvertrouwen bij donkere meisjes.

Barbiepoppen met kroeshaar

Het grootste deel van de poppen heeft op maat gemaakt haar dat door Karen is bewerkt. Zo creëert ze een afro, dreadlocks of twists bij poppen die eerst steil haar hadden. Ook verkoopt ze donkere poppen die uit de handel zijn gehaald en exclusief bij haar te koop zijn.

Er is één maar… de prijzen zijn veel hoger dan een gemiddelde Barbie zou kosten. De prijzen beginnen bij 40 en lopen op tot wel 100 dollar of meer. Niet erg goedkoop dus. Maar ja, als dat de prijs is voor een beter en realistisch zelfbeeld van je kind, dan valt dat in verhouding erg mee. De reden dat de poppen aan de prijs zijn, is omdat de poppen dus veelal op maat worden gemaakt. En mocht de pop van jouw smaak er niet tussen zitten, dan kun je hem geheel op maat laten maken.

Een aantal van de poppen kun je hieronder bekijken en via deze link:

afro doll

haardolls

Zie je de bruine Ken met rasta vierde van rechtsonder???!! Love love love this!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

2 Comments

  • Reply Barbies met natural hairMyBlackHair 5 december 2013 at 11:45 AM

    […] Black Book ook een artikel over donker gekleurde poppen met echte blackhair kapsels. Zij heeft een website gevonden waar zulke Barbies te koop […]

  • Reply schasa 20 december 2014 at 10:23 AM

    ik vindt dit heel erg goed.Ik vroeg mij zelfe af wat de reden is dat er nooit bruinepoppen in die speelgoeds winkels zijn.Als er alleen maar blanke kindjes bestaan.vindt het walgelijk en wordt er woedend van,hoe ze onze bruine kindjes op een slinkse manier een complex aanbrengen.Denk je dat ze het niet weten,weten godsverdomme goed wat ze doen.Maar blij dat nu wij bruinemensen wakker worden.En trots zijn op onze kleus.We hoeven te sprayen nog te gaan zonnebaden.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.