Home Life

Vaderdagspecial: de 5 mooiste TGSBB posts voor en over vaders

21 juni 2015

Allereerst wens ik je op deze dag een hele fijne dag. Daarnaast (mocht je het vieren) ook een fijne vaderdag! Vandaag laat ik je mijn favoriete posts zien over en voor vaders. Van een prachtige docu over black fatherhood tot de leukste multiculturele voorleesboeken: 

1: Black fatherhood door Zun Lee

Fotograaf Zun Lee maakte dit tranentrekkende filmpje over black fatherhood. De vaders lijken in het niets op hoe de media donkere vaders presenteren. Ze zorgen voor hun kinderen, zijn er voor hun kinderen en hebben alles over voor hun kinderen. Echt elke keer als ik dit filmpje zie moet ik een traantje laten omdat je ziet hoe mooi het vaderschap kan zijn. Wil je de hele post lezen, dan kan dat hier.

2: Haarverzorgingstips voor ouders met kinderen met kroeshaar

haarverzorging kroeshaar kind baby

In de eerste instantie heb ik deze post gemaakt voor moeders die kinderen hebben met kroeshaar, maar laatst bedacht ik me dat vaders evengoed tips moeten krijgen! Vroeger kon mijn eigen vader maar één haarstijl voor ons kammen, de zogeheten ‘bol’ (oftewel: een knotje). Het had zo leuk geweest als hij ook vlechtjes met kraaltjes kon maken. In deze post zie je diverse tutorials om het kroeshaar van je kind te verzorgen.

3: Zo zorg je als ouder voor een positief zelfbeeld bij jouw kind

donkere vader

Voor de (aanstaande) vaders en moeder actief willen bijdragen aan een positief zelfbeeld van hun kind, is dit de post om te lezen. Ik vroeg hier aan vaders en moeders hoe zij ervoor zorgen dat hun kind van huis uit een positief zelfbeeld krijgen en hoe ze hun kind leren dat ze meer zijn dan de stereotypes die we in de media zien. Daar kreeg ik zulke prachtige tips en adviezen over dat ik ze in deze post besloot te bundelen. Je kunt hem hier lezen. 

4: Taarten van Abel: Elijah

Hoewel ik deze post al vaker op mijn Facebook heb gedeeld, kan ik er gewoon geen genoeg van krijgen! ‘Taarten van Abel’ is een programma waarbij kinderen een brief schrijven aan Amsterdamse banketbakker Abel. Hierin vermelden ze voor wie ze een taart willen maken en waarom. In deze aflevering zie je de Surinaamse Elijah die voor zijn vader in Nederland een taart wil maken. Als je de reden waarom ziet en hoe hij zijn vader verrast, houd je het echt niet droog. Geweldige aflevering! Check de post hier.

5: de 5 leukste multiculturele voorleesboeken

multiculturele kinderboeken

Ben je als vader gek op voorlezen en wil je je kind ook eens iets anders voorlezen dan ‘Doornroosje’ of ‘Assepoester’? Dan zou je echt iets kunnen hebben aan deze post over multiculturele voorleesboeken. Van donkere prinsesjes tot het hebben van twee oma’s van verschillende culturen; deze vijf boeken zijn behalve vermakelijk ook nog eens leerzaam. Je vindt alle boeken in deze post.

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via Instagram, Twitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.