Events Home Life Lifestyle Must See

Vanavond te zien: Suri Cinema, Docu Vice over goudwinning in Suriname

24 november 2015

Vanavond 24 november, de vooravond van Srefidensi Dey, vertoont LAB111 twee films over Suriname om te vieren dat het land 40 jaar onafhankelijk is. Een van de films is de docu van Vice over goudwinning in Suriname. Na afloop is er een Q&A door Guus Schulting, filmjournalist bij onder andere Preview Magazine en de Filmkrant met Suleigha Winkel, regisseur van de film Lobi Singi.

VICE DOCUMENTAIRE OVER GOUDWINNING IN SURINAME

Goud loopt als een belangrijke ader door de samenleving van Suriname: in de politiek, de economie, het milieu en de volksgezondheid. Goud is een symbool voor de Surinaamse identiteit. De zoektocht naar goud en de verwerking ervan gebeurt op manieren die schadelijk zijn voor de natuur en voor de bevolking. Ondanks het omstreden karakter blijven extreem veel mensen actief naar goud zoeken, voornamelijk illegaal. VICE laat in de documentaire zien wie de mensen zijn die anno 2015 baat hebben bij en lijden onder de goudkoorts. Een echte must see dus!

Lees ook: Must see: docu over landroof in Suriname

Hieronder vind je de link naar de trailer:

De gouden bergen van SurinameGoud is overal in Suriname. We gingen erheen om te onderzoeken hoe de goudindustrie in het land er anno 2015 uitziet. Bekijk de trailer hier:

Posted by VICE Nederland on zaterdag 21 november 2015

FILM LOBI SINGI

Een film van Suleigha Winkel, 26 jaar en pas afgestudeerd aan de Film Academie: Samuel, een Nederlandse jongen met Surinaamse roots, gaat onder druk van zijn ouders naar Suriname. In eerste instantie heeft hij niet zo veel met het land en de cultuur. Naarmate de tijd verstrekt leert hij echter van het land en van zichzelf te houden. Een film over de Surinaamse cultuur en muziek en het samensmelten van verschillende generaties. De film is genoemd naar de Suripophit van Astrid Belliot.

De voorstellingen vinden plaats in LAB 111 en kaartjes voor deze avond kosten €8 en zijn te koop via deze link.

Programma Suricinema

19.00 VICE documentaire (40 minuten)
19:40 korte pauze
19.50 Lobi Singi (75 minuten)
21:05 Q&A

Wil je al het laatste TGSBB-news ontvangen? Schrijf je dan nu hieronder in voor de  TGSBB-News letter!
LET OP: na aanmelding moet je je e-mailadres bevestigen. Pas dan sta je ingeschreven:LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.