Beauty Food Home Lifestyle Travel

Wat ik wil doen in New York qua shoppen, eten en beauty aankopen

16 mei 2014

Al jaren heb ik een droom die om de een of andere reden niet uitkwam: reizen naar New York!! Ik was altijd bang dat ik erheen zou gaan en niet meer terug zou komen, omdat ik het zo gaaf zou vinden. Toen mijn beste vriendin mij laatst een aanbod deed wat ik niet  kon weigeren, besloot ik: Come on Tewa, Take the chance!!

new york times sq

Het ticket kostte nog geen €200 en een verblijf vonden we via internet voor €350 voor een week! Nu restte mij nog een andere zware taak: een planning maken van wat ik er wil doen. Want ik heb serieus al jaren toegeleefd naar een reis naar New York en al jaren lijst gemaakt van wat ik zou willen doen, dat ik nu genoeg materiaal heb voor een jaar!

Toch laat ik je graag weten wat mijn lijst is en als je tips hebt (vooral soulfood tips), wil ik ze maar al te graag horen!

Beauty

MacBlogster schreef er al deze post over, Beauty Shopping in New York. Ik droom al jaren van het moment dat ik de Target in race en me een ongeluk koop aan Shea Moisture spullen. Om maar te zwijgen van MAC en Bobbi Brown cosmetica die velen euro’s goedkoper zijn. En tot slot kan ik echt niet wachten om allerlei drogisterij make-up lijnen te kopen die geschikt zijn voor de donkere huid! Deze winkels wil ik graag bezoeken:

target nyc

 • MAC Store
 • Cosmetic market
 • Elf Cosmetic Studio
 • Solutions Beauty Store
 • Harmon Face Values
 • Walmart
 • Target
 • Duane Reade
Kapsalons

Al zo lang hoor ik dat de beste natural hair kapsalons in New York zitten, voor een goede trim, de signature deva-cut of een geweldige kleuring. Je betaalt er wel flink voor, maar het zal het allemaal wel waard zijn! Ik zal kiezen uit een van deze drie:

quidad kapsalon

 • Bellissimo Hair Spa, Jennifer Rose voor de beste natural hairstyling. Ik heb gelezen dat dit zo’n beetje de enige persoon is die natural hair kan stylen en je kan garanderen dat je geen heat damage krijgt. Ik ben zooo sceptisch over het stylen van natural hair, maar misschien dat ik mij hieraan durf te wagen.
 • Khamit Kinks voor een echte natural hair cut
 • Ouidad hair Salon voor een haarkleuring.
Shoppen

Is New York niet een van de geweldigste shopwalhalla’s ter wereld? Ik geloof dat je alleen al een volle maand kwijt zou zijn aan de leukste winkeltjes of boetiekjes bezoeken. Ik heb een kleine selectie gemaakt, maar ik denk dat ik een heleboel winkeltjes nog tegen het lijf loop:

bergdorf goodman

 • Bergdorf Goodman
 • Macy
 • Century 21, design vintage walhalla, wel echt graaien, maar volgens velen kun je hier echte designer koopjes op de kop tikken.
 • Beacons closet, ook designer vintage voor een prikkie! Ik houd ervan!
 • Sneakershops, ik ga ze niet allemaal af, maar de Nike Store kan ik niet missen.
 • Celine Outletstore, Woodbury Common Premium Outlet
Eten/Drinken

Volgens mij heb ik een klein keukentje in het appartement, maar ik vrees dat we geen enkele keer zullen koken. New York heeft gewoon de meeste en de beste dine and wine opties die ik ook  heb gezien. Deze lange lijst met eetwensen is slechts een deel van de selecties.

amy ruth

 • All my life I wanted to try chicken and waffles!! Laatst heb ik ze in Amsterdam een keer gegeten, maar the real deal krijg je natuurlijk in New York. Ik heb zo’n zin om chicken and waffles te eten bij Amy Ruth’s in Harlem of Sweet Chick in Williamsburg.
 • Ramen eten bij Dassara in Brooklyn
 • Burgers eten bij Shake Shack (met cheese fries),  Smash Burger en Bareburger 
 • Fried chicken met een buttermilk biscuit eten bij Bob White, bij Peaches HotHouse  in Bedford Stuyvesant en bij Country panfried Chicken in Harlem
 • Bacon fat popcorn eten bij Salt & Fat. Het kwijlt loopt me nu al uit de mond.
 • Food Festival Urban Space New York op vrijdag 30 mei. Heel veel bekende en minder bekende restaurants hebben op dit festival een pop-up restaurant. Zucht…
 • Pizza eten bij Lombardi
 • Brood halen bij de Sullivan Street Bakery
 • Cupcakes eten bij Magnolia Bakery
 • Een echte cronut eten bij Dominique Ansel
 • Mezelf misselijk eten aan donuts 
Uitgaan

Omdat ik niet echt meer een clubber ben en de vriendin met wie ik ga dat ook niet is, heb ik besloten om het in de avond lekker rustig aan te doen. Een jazz avondje of hiphop karaoke!!

 • The Apollo, amateur night. Heb hier veel verhalen over gehoord, wisselende kwaliteit. Toch ben ik benieuwd naar the amazing Apollo.
 • Typische New York Jazz cafe, ik zie al helemaal die scene voor me van SATC waar Carrie die ADHD jazz muzikant Ray ontmoet. Dat leek me helemaal te gek, met een glas rode wijn naar typische New York Jazz te luisteren.
 • Hiphop karaoke. Ik bedoel, hoe leuk kun je karaoke maken? Ik ken heel veel hiphop lyrics uit mijn hoofd, zoals Waterfalls van TLC of Gangsta’s Paradise. Lijkt me echt te gek om dit met een groepje mensen te doen.
Toerist Uithangen

Natuurlijk moet ik ook flink de toerist uithangen en dit is volgens mij ook heel goed te doen in New York. Ik hou eigenlijk niet van de geijkte toeristisch plekken bekijken, omdat je dan met z’n allen naar iets loopt te staren dat je via google nog beter kunt bekijken. Maar goed, om sommige dingen kun je echt niet heen, zoals deze:

satc tour ny

 • Basketball wedstrijd van The Knicks. Met een hotdog en een soda in de hand zie ik het al helemaal voor me. Ik weet werkelijk niets van basketball maar volgens mij is het bijwonen van zo’n wedstrijd een hele ervaring.
 • Sex and the city Tour, vooral als die hard fan moet ik deze tour doen. Ik ken echt alle afleveringen uit mijn hoofd dus dit is de cherry on the SATC pie.
 • Williamsburg, lijkt me een hele gave wijk met veel vintage
 • Cooney Island, hier wil die vriendin van mij graag heen, wat het precies is weet ik niet. Ik vermoed een soort pretpark.
 • Brooklyn Bridge, de verbinding tussen Brooklyn en New York. Hier wil ik over fietsen of wandelen, net als Steve en Miranda toen ze weer bijelkaar kwamen.
 • Gospel in Haarlem. Hoe leuk is deze gospel tour!
 • fietsen door central park, ok ik geef toe…na het kijken van vele Law and order SVU lijkt Central Park vooral een plek waar predators hun victims dumpen en niet de plek om een gezellige stadspicknick te houden. Toch wil ik (overdag) hier heel graag doorheen fietsen en wie weet heb ik ballen genoeg om toch die picknick te doen.
 • Studio museum in Haarlem http://www.studiomuseum.org/, dit lijkt mij een te gek museum, ze verkopen er ook veel Afrikaanse prints en fashion.
Zoals je ziet, heb ik best wel wat wensen op mijn lijstje. Is er nog iets dat ik absoluut moet doen en wat nog niet op mijn lijst staan. Leave your comment behind! Ik wil het maar al te graag horen!!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

4 Comments

 • Reply melissa 16 mei 2014 at 7:57 AM

  KIND wat heerlijk voor je!!
  Hoe lang blijf je? Want die lijst….pfff!!
  Genietze!!

  • Reply TGSBB 16 mei 2014 at 1:10 PM

   maar een weekje…;P erg he!!!

 • Reply Tania 16 mei 2014 at 8:39 PM

  Hallo Tewa, als het nog in je programma past en ze hebben een show moet je zeker naar een Alvin Ailey Dance company show gaan bekijken. Adembenemend! Zeker de moeite waard.

  • Reply TGSBB 16 mei 2014 at 9:57 PM

   Oh dankjewel voor de leuke tip Tania!!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.