Book reviews Home Homepage Posts Life Lifestyle

WIN: 4 nieuwe Sesam boeken waaronder mijn boek “Help, ik heb de babyblues!”

19 november 2017

Niet zo lang geleden schreef ik over mijn boek “Help, ik heb de babyblues!”, dat eindelijk uit is! In deze post vertel ik je graag over de andere kleurrijke verhalen die in de box zitten waar mijn boek ook in zit. En guess what? Deze Sesam box met 4 te gekke boeken met 8 verhalen kun je winnen!!

 In totaal zijn er 9 diverse verhalen uitgebracht, voor alle kinderen over gevoelige en actuele thema’s zoals autisme, vluchtelingen, integratie, identiteit, rolpatronen en afscheid nemen.

Schrijfster Sari Mar vertelt in ‘Vleugels van papier’ over de Afghaanse jongen Irfaan die in het vluchtelingencentrum zijn ‘baba’ mist. Van een buurman hoort hij dat als hij 1000 kraanvogels vouwt, elke wens uitkomt. Maar is dat ook zo? En heeft niet iedereen een wens?

Sophia Honggokoesoemo kaart het thema ‘integratie’ aan in ‘Bezoek op vier poten’: een komodovaraan spoelt aan in de Antwerpse haven. Hij ontmoet Afif, die de exotische varaan wil integreren. Kan Komo zich aanpassen aan Afif?

 

In ‘Het Wispelturig Windorkest’ van Petra Beeckx, treurt Rizon om zijn moeder die, na een hevige storm in huis, plots verdwenen is. Een boek dat laat zien dat het gezinsleven niet altijd even fijn is en dat papa en mama soms ook ruzie kunnen hebben.

 

In mijn boek ‘Help! Ik heb de babyblues’ vecht Lily om de aandacht van haar ouders sinds ze een babybroertje heeft. Mijn boek gaat over identiteit en trots zijn.  Daarnaast heb ik een cultureel ritueel  -het gebruik van blauwsel tegen het boze oog- opgenomen in mijn verhaal. Lees hier meer over mijn eigen boek.

 

Azmi Latif kleurt haar verhaal over een straatfeest ‘Mmmm, toch wel lekker … ‘ Maya, wil niet eten maar na het zien van de exotische gerechten in het straatfeest blijkt ze alles toch wel lekker te vinden! Mijn dochter erg leuk vindt de exotisch gerechten erg leuk om te zien en te horen.

The all time favorite van Ella is ‘Ridder van karton’ door Humeyra Cetinel. Zij schrijft over het dappere meisje Amina dat monsters wil verslaan en dieven verjagen, maar volgens vriendje Yunus kunnen meisjes dat niet. Ik vind dit een fantastisch verhaal voor zowel meisjes als jongens om de aandacht te vestigen op rolpatronen.

In ‘De vliegende soepkip’ van Atilla Erdem bevrijden buurtkinderen een kip die gedoemd was om in de soep te belanden. Uiteindelijk overwint de liefde tussen mens en dier.

In ‘Stapelgek’ wordt heel het dorp horendol van het gestapel van Max. Floor Tinga  maakte er een hartverwarmend, toch humoristisch verhaal van, over een autistisch jongetje dat zijn omgeving voor zich weet te winnen. Dit boek is samen met mijn boek te koop als dubbelboek.

Alle acht verhalen zijn prachtig geïllustreerd door de debuterende illustratoren Marie Van PaagAnneMarthe ZomerAnke De PotterSoraya NamavarDieter De SchutterOlivia van TrigtIlse Hermans en Anggita Soeryanto.

Wil jij deze prachtige box met diverse verhalen winnen? Laat een reactie op mijn blog of Facebook achter waarin je vertelt waarom je de box moet winnen! Meedoen kan tot 3 december 2017! De winnaar wordt bekend gemaakt via facebook!

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

4 Comments

 • Reply Henry Timisela 19 november 2017 at 11:34 PM

  Dit is zo geweldig! Ik hoef deze boeken niet eens te winnen. Ik ga ze gewoon bestellen voor m’n dochter en zoon. Support black business hoor. Succes met deze actie.

 • Reply Juri Ket 20 november 2017 at 12:23 AM

  Ik zou mijn vriendin hier een heel groot plezier mee doen. Zij is liefhebber van (multiculturele) kinderboeken en maakt ze in eigen beheer ook zelf, waarbij ze zowel de tekst als de tekeningen verzorgt.

 • Reply Grace 14 januari 2018 at 3:12 PM

  Kan ik nog winnen?? Als zwarte juf op een witte school vind ik juist belangrijk om zulke boeken voor te lezen aan mijn kleuters, zodat ze leren dat de wereld er ook anders uit kan zien!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.