Home Homepage Posts Life Lifestyle Mommy

WINACTIE: Welke mama verdient dit kinderboekpakket?

27 januari 2017

WINACTIE GESLOTEN!! Volgende week dinsdag is het Valentijnsdag! Op deze dag geven sommige mensen extra aandacht aan hun partner, maar dit jaar wil ik je vragen om een mama uit jouw omgeving extra in het zonnetje te zetten. 

Die mama krijgt van This Girl S Black Book dit fantastische boekenpakket met vier multiculturele kinderboeken!

Welke mama in jouw omgeving verdient echt een extra pluim op Valentijnsdag? Heb je een vriendin die er even doorheen zit? Je moeder die altijd heel lief op je kinderen past en die je wil bedanken?

Wie verdient er volgens jou dit pakket met vier prachtige multiculturele Sesam boeken?

Zoals jullie weten ben ik groot fan van kinderboeken waar diversiteit een subtiele doch belangrijke rol in speelt. Ik ben dan ook verheugd om deze duoboeken van uitgeverij Sesam weg te mogen geven.  Het zijn twee verhalen die gebundeld zijn in een omdraaiboek, dus feitelijk krijg je 8 boeken!

Je kunt de volgende boeken winnen:

1: Berelekker – Lies Vervloet & illustrator Laura Janssens

Een boek over een mixed kindje Aisha dat haar vader helpt met boodschappen doen en koken. Erg leuk om dit multiculturele gezin te zien!

Een goal voor Imane -Khadija Timouzar & illustrator Inge Lavrijsen

Een boek dat op diverse niveaus heel sterk is: het gaat over een Marokkaans meisje Imani dat gek is op voetbal. Weg met de clichés! Imane en Helena houden van rokjes en sieraden. Maar voetballen vinden de meisjes het allerleukst. De jongens van de buurt denken hier anders over. Kunnen meisjes eigenlijk wel voetballen? En wat vindt papa daarvan? Een verhaaltje over rolpatronen tussen meisjes en jongens.

2: Waar is Parlo- Hanaa Bouhouh & illustrator Nilu Kuhpour

Nour mag op de papegaai Parlo, van buurman Theo letten, maar in een onbewaakt moment ontsnapt Parlo uit zijn kooi. Het verhaal leest lekker voor en loopt gelukkig goed af. Een must have voor peuters!

De fanfare- Schrijver Alice van de Geest & illustrator Sanne Thijs

Vooral als je kind houdt van muziek en/of geluid maken is dit een echte voorlees aanrader. Asha trommelt in dit boek al haar vrienden op om voor het straatfeest een fanfare te maken, ieder heeft zijn/haar eigen instrument.

3: De Broccolireus- Schrijver Atilla Erdem & illustrator Mylo Freeman

Akram gaat met zijn klas op kamp in een bos waar het krioelt van de wilde dieren. Als het donker wordt gaan ze slapen in hun tent, maar als ze wakker worden zijn alles juffen verdwenen. Iedereen raakt in paniek maar met z’n allen gaan ze heldhaftig op zoek naar de juffen. Een verhaal dat de stereotypen over sprookjesfiguren doorbreekt.

Safia en de droombellen- Asma Ould Aissa & illustrator Annemarie Vermaak

Safia kan dromen doen uitkomen. Elke keer als Safia een briwat eet, komt er een droombel uit haar mond. De boze buurvrouw, Mevrouw Hark heeft een wens. Ze droomt van de mooiste bloementuin van de stad. Mevrouw Hark vraagt Safia om hulp. Zal Safia de droom van mevrouw Hark waarmaken? Een grappig en fantasierijk boek over vriendschap, lekkernijen en buurbewoners die elkaar leren kennen.

4: De huissnuiver- Atilla Erdem & illustrator Peggie De Sager

Salim wordt ’s nachts wakker en hoort vreemde geluiden in huis. Hij wordt bang en maakt zijn zus Sabah wakker. Wie zou er nog in huis zijn? Een dief? Of is het iemand anders? Met een zaklamp in de hand dalen ze de trap af. Een heel spannend verhaal, iets geschikter vanaf 5 jaar.

De loopwedstrijd-Benedicte Moussa – De Greef & illustrator Frits van Zeventer

Sourou en Simon zijn dikke vrienden.  Ze doen mee met de loopwedstrijd van de school. Simon is bang dat hij zal verliezen en gooit de schoenen van Sourou in de vuilnisbak. En dan begint een race met de vuilniswagen…Wie zal uiteindelijk de wedstrijd winnen??

Laat hieronder of op onze Facebookpagina een reactie achter waarin je vertelt welke mama dit pakket moet winnen en waarom?

Op zaterdag 11 februari 2017 maak ik bekend wie het boekenpakket heeft gewonnen!

Niet gewonnen? Niet getreurd, je kunt deze fantastische boeken ook kopen via de webshop van Uitgeverij Sesam.

WINACTIE GESLOTEN!!

Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

8 Comments

 • Reply Aarti 9 februari 2017 at 11:28 AM

  Weet je? Ik tag mezelf gewoon! Na een zware zwangerschap en een ellendige bevalling ben ik sinds twee weken moeder van een prachtige zoon. Herstel is pittig dus onze dochter van drie krijgt even wat minder aandacht dan ze gewend was. Lijkt me dus super om deze boekjes samen met haar te lezen, voor wat mama-dochter q-time 🙂

  • Reply TGSBB 9 februari 2017 at 12:09 PM

   Dankjewel Aarti voor jouw reactie en heel veel succes met het herstel. ❤

 • Reply Medina 9 februari 2017 at 12:49 PM

  Graag voor me lieve BFF die het gewoon verdient en een traktatie voor haar kids!!

 • Reply Christine 9 februari 2017 at 1:10 PM

  Mijn zusje heeft het er dagelijks heel moeilijk mee dat ik niet meer in Nederland woon. Ze mist mij heel erg en ik mis haar en haar kids heel erg. Ik ben heel erg aan mijn nichtje en neefje gehecht. Mijn zusje vindt het heel belangrijk om elke avond tijd te nemen om met de kids te lezen. Ik vind haar een super mama en wil haar graag dit cadeau geven.

 • Reply Decaestecker Marijke 9 februari 2017 at 10:14 PM

  Voor de mama van Safiatou die een paar maanden terug als vluchteling in België aan kwam. Hoe zij haar kind steunt met het schoolwerk en Safiatou intussen al Nederlandstalige boeken aan het lezen is.

 • Reply Monique Sam-Sin 9 februari 2017 at 10:52 PM

  Voor mijn lieve nicht Charissa. Die door een plotseling levensbedreigende ziekte bijna haar leven verloor en nu gelukkig weer voor haar kindertjes kan voorlezen ❤????

 • Reply jolanda 9 februari 2017 at 11:23 PM

  voor mijn mama (oma van mijn kinderen) omdat ze haar kleinkinderen eigenlijk veel te weinig ziet.Dus als het er van komt dan moet het natuurlijk ook gelijk een geslaagd dagje zijn met goeie voorleesboekjes

 • Reply Valerie 18 januari 2018 at 11:46 AM

  Ik zou de boeken graag willen winnen voor mijn kinderen en om uit te delen aan vrienden. Ik ben zelf blank, mijn kindjes zijn half Surinaams. Ik vind het belangrijk dat zij opgroeien met een juist beeld van de werkelijke samenleving in Nederland en niet enkel het (blanke) beeld dat veelal in de media wordt laten zien. Daarnaast wil ik mijn dochter en minstens zo belangrijk, mijn zoon, ook boeken voorlezen waarin meisjes/vrouwen de hoofdrol spelen in de verhalen. Bedankt voor het artikel!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.