Beauty Body Haar Home Make up

Zo bescherm je de donkere huid en haar tegen de zon en hitte

28 juni 2015

Donkere mensen verbranden niet! Donkere mensen hebben meer vitamine D nodig en hoeven daarom geen zonnebrand te smeren!Waar of niet waar? Met het oog op het mooie weer aankomende week, deel ik in deze post een aantal tips en tricks hoe je de donkere huid en haar het beste kunt beschermen als je van de zon wil genieten. Van zonne-allergie tot zweterige dijen:

Ooit dacht ik dat donkere mensen niet konden verbranden. I learned the hard way: Toen ik voor het eerst naar Suriname ging, werd ik door de tropische zon geroosterd en verbrandde ik voor het eerst. Wat deed dat pijn!! Sindsdien ben ik erg oplettend en smeer ik mezelf goed in. Ondanks mijn oplettendheid heb ik nog steeds wel eens last gehad van zonneblaasjes of zonne-allergie, maar verbranden doe ik gelukkig nooit meer.

Hierbij mijn tips voor de donkere huid en haar als je de zon in wil:

Mijn favoriete zonnebrandcrème

Mijn favoriete zonnebrandcrème is er een die  milde maar werkzame ingrediënten bevat, makkelijk smeerbaar, niet te vet en betaalbaar is. Ik gebruik sinds een jaar de Suncover SPF 30 creme van onderzoeksarts Jetske Ultee voor gezicht en lichaam. Voor mij is dit echt de allerbeste zonnebrandcrème die ik tot nu toe heb gebruikt.

jetske ultee suncover

Bron foto: Smeerjein.nl

Mijn huid reageert normaal best heftig op zonnebrandcreme. Ik krijg vaak puistjes en/of jeuk door de agressieve ingrediënten en ook wordt mijn eczeem erger van te vette crèmes. Ik heb allerlei crèmes geprobeerd en steeds was het het net niet, tot iemand mij adviseerde om de Suncover lijn eens te proberen.

Wat mij in de eerste instantie zo aantrok aan deze crème is dat Suncover een non profit product is, ontwikkeld door iemand met verstand van de huid en dat er veilige en effectieve zonnefilters in zitten. Je betaalt €12,50 voor 250ml. Ik heb hem al op drie vakanties gebruikt samen met mijn vriend en hij is nog niet op, dus deze crème is behalve betaalbaar ook nog eens duurzaam. Ik heb hem hier online in de webshop van Jetske Ultee gekocht.

Make-up in de zon

Soms kijk ik vol bewondering naar dames die hun hele gezicht dichtplamuren als het warm weer is. Met zomers weer droop mijn foundation van mijn gezicht af, waardoor ik besloot geen foundation meer te gebruiken, maar een BB cream of tinted moisturizer met SPF.

donkere huid en zon kroeshaar

Mijn favoriete zomermake-up look is een subtiele look waarbij ik de primer en tinted moisturizer van Laura Mercier gebruik. In de primer zit een prachtige goudkleurige glans die ik ook zonder BB cream zou kunnen dragen. De olievrije tinted moisturizer die ik bovenop de primer draag, bevat een SPF 20 en voelt echt aan alsof je niets op je huid hebt. Een review van deze producten volg gauw!

Kroeshaar in de zon

Hoewel zon ook goed is voor kroeshaar (voor de aanmaak van vitamine D) kan het mijn haar ook enorm uitdrogen. Vooral in combinatie met zeewater is dit dé manier om haarbreuk te krijgen.

kokosolie vakantie kroeshaar

Als ik naar het strand ga, maak ik mijn haar een beetje nat en doe er daarna veel kokosolie in. Dit beschermt en voedt mijn haar. In dit uitgebreide artikel laat ik je zien hoe je je kroeshaar het beste kunt behandelen in de zon en op vakantie.

Vitamine D aanmaken

Wat wel een beetje verwarrend kan zijn, is dat het voor de donkere huid vaak wordt aangeraden om vol in de zon te zitten om de benodigde vitamine D aan te maken. Ik heb dit een keer aan een arts gevraagd en die gaf mij als tip om in de ochtend (als de zon nog niet op zijn heetst is) een half uurtje zonder bescherming in de schaduw te zitten. Na het uur half smeer je jezelf in met een factor 30. Zo heb je wel de kans gekregen om vitamine D aan te maken, maar verbrand je niet.

Wat te doen tegen zonne-allergie?

Een van de meest hinderlijke dingen aan de zon vind ik zonne-allergie, overgevoeligheid voor de zon of hitte die resulteert in kleine jeukende bultjes.

urtizon complex

Voor ik op vakantie ga begin ik met het slikken van Urtison Complex, homeopathische pilletjes tegen zonne-allergie. Tijdens de vakantie neem ik dit ook nog in en zo heb ik er tegenwoordig heb ik er weinig last meer van.

Mochten deze pilletjes niet werken en mocht je toch last hebben van zonne-allergie, dan kun je de verkoelende zonneblaasjescreme van Kruidvat gebruiken.

Hot Sweaty Summer Hips

De enige tijd van het jaar dat ik slanke benen wens is als het bloedheet is. Dames die ook een volle dijpartij hebben, begrijpen me vast. Met warm weer schuren de dijen tegen elkaar en in sommige gevallen krijg je er zelfs uitslag van.

Je kunt een legging dragen, maar als je gewoon eens blootbeens de deur uit wil gaan zijn er ook andere opties. Ik draag soms een wielrenbroekje (not so sexy, I know) en dit is de meest simpele oplossing, vooral als je wat langere rokjes draagt.

lush silky underwear

Ben je van de mini-rokjes of gewoon anti-wielrenbroekjes, dan kun je ook een poeder gebruiken. Op de Instagram van Stephanie Afrifa zag ik de ultieme tip: de Silky Underwear dusting powder. Een poeder dat je op je dijen kan smeren zodat ze langs elkaar glijden in plaats van plakken. En het ruikt ook nog eens zalig! Mocht je dit te prijzig vinden dan kun je ook gewoon talkpoeder gebruiken.

Geniet van het heerlijke weer de komende dagen!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.