Beauty Haar Home Lifestyle Must See

Zo denken donkere Britten over black and natural hair!

19 mei 2015

Ben je benieuwd hoe donkere Britten denken over black hair? Dan is deze korte docu een aanrader voor je! In deze korte docu gaat de maker naar Oost-Londen om daar op straat aan mensen te vragen naar hun kijk op black and natural hair. Het resultaat en de antwoorden zijn erg interessant:

hairitage docu natural hair England

De docu is opgedeeld is een aantal onderwerpen, zoals weaves, relaxers, kappers en de film ‘Good Hair’. Ook zie je wat delen van een lezing die werd gegeven door de bekendste natural hair blogger in UK, Chystal Afro van de Unitedkinkdom.com.

Een aantal dingen die mij opvielen:

-Er zijn nog zoveel mensen die echt denken of vinden dat black hair moeilijk haar is. Daar ben ik het gewoon niet mee eens, maar goed dat is weer een andere discussie.

-De discussie of donkere dames met een weave minder zelfvertrouwen zouden hebben. De makers gaan met dames met weaves in gesprek over welke impact de keuze van hun haar heeft  op hun identiteit. Inmiddels denk ik dat het hebben van een weave niet altijd in relatie staat met een laag zelfbeeld, vaak is het ook  praktisch of zoekt men afwisseling.

-Tot slot viel het mij op dat er (zoals men in de docu aangeeft) weinig naturalista’s in Londen zijn, wat ik totaal niet had verwacht. De mannen die aan het woord kwamen gaven de voorkeur aan een dame met natural hair, maar zeiden ook dat die erg schaars waren. Dus natural ladies…if you are looking for a fine black brother, there are some waiting for you in London!!

Je kunt je docu hieronder bekijken:

Ik ben erg benieuwd wat jullie van deze docu vinden en de standpunten?

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.