Beauty Body Haar Home Travel Travel lifestyle

Zó ga je op vakantie met kroeshaar! De ultieme tips en tricks.

5 augustus 2014

Elke keer blijft het voor mij een heikel punt, op vakantie gaan met kroeshaar. De enorme hoeveelheid producten die ik meesjouwde zorgde voor ergernis al op de heenweg. De laatste keer heb ik besloten dat ik dit anders wil doen. In dit artikel geef ik je een aantal oplossingen voor een geslaagde vakantie met kroeshaar! Lees snel verder:

vakantie kroeshaar tips producten 1

Op vakantie met kroeshaar : de opties

Als ik op vakantie ga, wil ik niet de hele tijd bezig zijn met mijn haar en de (styling)producten daarvan. Daarom kies ik nu voor een van de drie onderstaande opties:

 1. Je laat je haar vlechten of weaven in een protective style

  vakantie kroeshaaAls je op vakantie gaat met je haar in een protective style met nephaar, is dit een makkelijk te onderhouden stijl. Je hoeft je haar immers niet te kammen en te stylen. In principe hoef je alleen onderhoud te plegen aan je haar. In dit artikel leg ik je uit hoe je tijdens je protective style je eigen haar kunt verzorgen en onderhouden. Want, denk niet dat omdat je haar in een protective style zit, je helemaal niets hoeft te doen. Als je gaat zwemmen, moet je alsnog chloor of zeewater uit je haar wassen en ervoor zorgen dat je haar niet uitdroogt.

 2. Je doet je eigen haar in een protective style, zoals twists of vlechten.

  Ook dit is een gemakkelijke manier om je haar te dragen op vakantie, omdat je weinig onderhoud hebt. Handig is om deze protective style één dag voor je vakantie in te doen en op vakantie hoef je alleen je eigengemaakte spray en eventueel een shampoo mee te nemen. Je pleegt immers alleen onderhoud. Ook handig om mee te nemen bij protective hairstyles op vakantie, is een sjaal of een hoedje. Zo bescherm je je haar tegen de felle zon.

 3. Je draagt je afro los en je neemt je eigen haarproducten mee om je haar te verzorgen.

  Dit is de style die het meest onderhoud vraagt op vakantie, vandaar dat ik deze het meest uitgebreid behandel. De laatste keer dat ik op een strandvakantie ging besloot ik mijn haar de hele vakantie gewoon in een afro te dragen. Dit vereiste wel de nodige handelingen om mijn haar niet gortdroog te laten worden.

De voorbereiding is het halve werk

Voor ik op plaats van bestemming aankom heb ik mijn haar in twee grote vlechten gedaan, of meerdere twists. Ook heb ik het gewassen, geconditioned en dus uitgekamd. Als ik vind dat ik teveel op Whoopi Goldberg lijk, doe ik er een kleurrijke sjaal in, of een van de variaties die ik in die post heb gemaakt.

LOC methode in a bottle

loc methode bottle vakantie kroeshaarOp plaats van bestemming doe ik overdag mijn haar los en voed ik het door middel van mijn LOC in a bottle. Dit gaat als volgt; men neme:
(deze hoeveelheden zijn voldoende voor twee weken zonvakantie)
-een lege spray bottle
-een flesje leave in conditioner 50 ml
-een flesje olie (ik gebruik nu avocado olie) 10 ml
-je koopt op plaats van bestemming een klein flesje water
Mix de helft van deze producten in je spray bottle en vul aan met water. Bewaar dit in de koelkast of op een koele plek. Deze mix zal voldoende zijn voor de eerste week, de rest van de producten bewaar je voor de tweede week. Ik maak mijn spray bottle altijd om de vijf dagen schoon en leeg. Als je haar erg droog aan voelt kun je ook een kleine spray bottle vullen met water en olie en dat zo nu en dan op je haar sprayen.

Invlechten en finger detangling

Elke avond finger detangle ik mijn haar voorzichtig en doe ik mijn haar voor het slapen in een aantal vlechten of twist. In de ochtend maak ik ze los en spray mijn haar met de LOC in a bottle en ben ik ready to go.

Wassen met veelzijdige African Black Soap

african black soap vakantie kroeshaarOmdat ik mijn haar wel wil wassen om het schoon te houden, was ik het eens per week (ook tijdens de vakantie) en kies ik voor een veelzijdige zeep. Ik neem het liefst Raw Black African Soap, zoals dudu osun. Hiermee kun je je lijf, haar en gezicht wassen. Je hebt er niet veel van nodig, dus een zeepje is voldoende voor een hele week. Ook na het zwemmen in zee of een zwembad kun je ervoor kiezen om je haar hiermee te wassen.

Deep conditioner

masker vakantie kroeshaarNa het wassen met de African Black Soap heb je je haar gestript van alle vetten, olieen en moet je ervoor zorgen dat je haar weer gevoed wordt. Dit doe ik door één a twee keer per week door een haarmasker aan te brengen. Ik laat dit één dag zitten in een losse knot, zodat het masker goed intrekt. Daaroverheen zet ik een doek. Ikzelf gebruik momenteel dit Rhassoul masker van Anita Grant, maar omdat dit teveel gedoe is op vakantie, kies ik dan voor dit masker van Shea Moisture. Na het uitwassen van het masker kun je de LOC in a bottle sprayen op je haar, invlechten en heb je weer een frisse coupe.

Satijnen kussensloop voor kroeshaar tegen klitten

Ik neem altijd mijn eigen kussensloop mee en in mijn geval is dat mijn satijnen kussensloop. Zo sla je twee vliegen in één klap, je hoeft geen muts mee te nemen én je hebt je eigen kussensloop bij je.

Wide tooth kam

kam kroeshaar op vakantieAls je je haar los wil dragen en je zo min mogelijk haarproducten en accessoires mee wil nemen, is de kam met wijde tanden een goede optie. Je haar zal niet tot op de laatste streng zijn uitgekamd, maar de grote klitten haal je eruit met deze kam. Ik heb hem alleen gebruikt toen ik een masker in mijn haar deed. De meeste plastic wide tooth kammen wegen ook niets, dus dit is zo’n handig product waarmee je kilo’s wint.

Sjaal voor kroeshaar tegen de zon

Ik zei het al eerder, welke haarstyle je ook kiest om te dragen op vakantie, een sjaal is onmisbaar. Ik gebruik een grote sjaal echt multifunctioneel, om mijn haar te beschermen tegen de zon, als ik een bad hair day heb en ik haal hem ook weleens uit mijn haar als het frisser wordt en je iets nodig hebt om om je heen te slaan.

Multifunctionele Kokokosolie voor kroeshaar en je huid

kokosolie vakantie kroeshaarVorig jaar ging ik naar Bali waar ik wist dat men daar een goede kwaliteit kokosolie zou verkopen. Dan hoef je dit product natuurlijk niet zelf mee te sjouwen. In de meeste tropische landen verkoopt men rauwe kokosolie (Suriname, Antillen, Jamaica, Kaapverdië ) en is het stukken goedkoper om het daar aan te schaffen. Toen ik naar Spanje ging, heb ik zelf een potje kokosolie meegenomen. Deze olie is zo ontzettend multifunctioneel, ook op vakantie! Ik gebruikte hem om make-up te verwijderen, als pre poo voor een masker, als ik in de zee of zwembad zwom om mijn haar te beschermen, om mijn lichaam in te smeren en ga zo maar door.

En deze methode resulteert dus in veel minder gewicht en sjouwen dan ooit tevoren. Ook scheelt deze methode mij tijd en stress, zodat ik echt van mijn vakantie kan genieten. Probeer hem gerust uit en laat me weten wat jij ervan vindt!

LIKE ThisGirlSBlackBook op Facebook
FOLLOW ThisGirlSBlackBook via InstagramTwitter of Bloglovin!
Schrijf je hier in voor de maandelijkse TGSBB Newsletter!
Als eerste op de hoogte van de laatste nieuwtjes:

5 Comments

 • Reply Kiss & Make-up 5 augustus 2014 at 6:53 PM

  Few, wat een gedoe! 🙂 Zelf heb ik mega steil haar, dus ik denk hier nooit zo over na. Je geeft goeie tips! Mijn grootste probleem op vakantie is dat mijn haar altijd ontzettend knoopt.

 • Reply Marleon 6 augustus 2014 at 10:22 AM

  Hele goede tips, ik heb meestal gewoon braids op vakantie, dit is lekker makkelijk 🙂

  • Reply TGSBB 11 augustus 2014 at 9:06 AM

   Thanks! Dit is zeker easy breezy!

 • Reply Macblogster 8 augustus 2014 at 6:51 AM

  Slimme oplossing. De vlechten staan je leuk. Mijn protective stijl tijdens vakantiedagen beperkt zich tot de eeuwige knot of twist outs die ik als een kroon om mijn hoofd vastmaak. Ik probeer zo licht mogelijk te reizen, aangezien mijn skin care & make-up ook nog mee moet 🙂 Haha. Dus enkel het hoognodige gaat mee. Een leave-in en zakjes monsters die ik bewaar voor vakantiedoeleinden. Plus kleine flesjes conditioner die ik tevens als masker gebruik.

  • Reply TGSBB 11 augustus 2014 at 9:07 AM

   Hahah oh ja de skin care en make up op vakantie is weer een whole differrent suitcase!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.